Nekretnine

Plac sa divnim pogledom na selo, 22,23 a, Tara, Mokra Gora

2,223 m² - Mokra Gora, Užice, Srbija

QR Code
Opis nekretnine

Netaknuta priroda i očaravajuća lepota Mokre Gore sve više privlače ljubitelje kvalitetnog života, prirode, šetnje, skijanja, mira i tišine. Posetioci obično budu toliko očarani lepotama predela da požele da tu i ostanu.
U Mokroj Gori se nalazi najlepša železnička trasa na svetu koja pruža neponovljivu vožnju. Pruga uskog koloseka pravi neobičnu putanju u vidu “osmice” spletom tunela i mostova, vešto savlađijući visinsku razliku od 300m.
Grad iz snova, “ Drvengrad ”, podignut je u tradicionalnom stilu u čijem središtu se nalazi drvena crkva rađena po ugledu na ruske crkve. U gradu je postavljeno oko 50 drvenih kuća, duž nekoliko ulica. Ovaj grad je centar filmske i muzičke kulture. U njemu se održava međunarodni filmski festival “ Kustendorf ” , kao i muzički festival “ Baljšoj ”, koji privlače svetski poznate reditelje, glumce, muzičare, kao i veliki broj ljubitelja filmske i muzičke umetnosti.
Za ljubitelje zimskih sportova, od nedavno je otvoreno skijalište Iver sa 4 crne staze i nekoliko plavih staza za početnike. Ovo skijalište je opremljeno dvema “sidro” žičarama ukupnog kapaciteta 1500 skijaša na sat, postavljen je sistem za veštački sneg, glavna staza je osvetljena, pa je moguće i noćno skijanje. Svrstano je među 10 najlepših malih skijališta u Srbiji. Na nekim od staza se održavaju i međunarodne skijaške trke.
Izvor Svetog Jovana Krstitelja, tzv “ Bela Voda” je izvor sa retkom visokoalkalnom vodom koja povoljno deluje na kožna oboljenja, čir na želucu, sprečava stvaranje peska u bubrezima.
U neposrednoj blizini ovog izvora podignuta je velelepna crkva posvećena ovom svecu.
Gde god da se odlučite da postavite Vašu planinsku kuću, bićete okruženi prekrasnom prirodom, čistim vazduhom, pojem ptica i mirisom retkih planinskih trava.
Plac koji, ovoga puta, izdvajamo za Vas, površine je 22,23 a i nalazi se na 500-600 metara od centra sela. Sa placa se pruža fantastičan pogled na selo, kao i na dolinu reke Kamešine. Infrastruktura je u neposrednoj blizini placa, što će znatno uštedeti Vaše vreme i novac. Položaj ovog placa je idealan za individualnu gradnju, kao i gradnju objekata u komercijalne svrhe. Pored ovog placa, moguće je kupiti i plac površine 58,5 a po ceni od 800 evra/a

Basic Details
Tip nekretnine : Zemljište
Tip oglasa : Prodaja - Ponuda
ID oglasa : 1641
Cena : €18,000
Pogled : Street
Godina izgradnje : 0
Površina parcele : 2,223 m²
Address Map
Država : Srbija
Grad : Užice
Ulica : Mokra Gora
Sprat : 0
Longitude : E0° 0' 0''
Latitude : N0° 0' 0''
Zemljište Prodaja - Ponuda
  • ID oglasa : 1641
  • Površina parcele : 2,223 m²
€18,000
Agent info
Dimitrija Tucovi?a 36
Contact Agent